Avbytare: Vasko Mitrovic, Mathias Herrström, Victor Larsson, Carl Odell och Fredrik Odell.

Byten:
Gustav Lindquist ut - Vasko Mitrovic in 77 min
Sebastian Lindahl ut - Gustav Lindquist in 79 min

MATCHKOMMENTARER
Efter segern senast hemma mot Klagshamn åkte vi ut till serieledande Rydsgård med stora förhoppningar om att få minst en poäng med oss hem. Det måste vara något av ett rekord vi innehar när vi nu bytte målvakt för 5:e matchen i följd där nu Anders Ohlsson var tillbaka mellan stolparna. Vår defensiva taktik var klar där vi inte skulle ge bort några onödiga hörnor och frisparkar då Rydsgård är överlägset seriens bästa lag på fasta situationer. Vi skulle plocka bort deras bästa huvudspelare Tobias Björk och Pontus Haraldsson som leder seriens skytteliga på 14 och 11 mål. Det lyckades vi med! I ÖT Smygehuk var lagkapten Adam Norén tillbaka efter 3 veckors ofrivillig vila. Vasko Mitrovic fanns med i truppen och gjorde sin första match i höst efter ett storslaget bröllop. Sebastian Lindahl var åter efter avstängning och Gustav Lindquist var också tillbaka. I den 8:e minuten har Rydsgård frispark vid mittlinjen och detta anses som målchans i hemmalägret vilket man skickar fram alla sina fyrtorn. En Rydsgårdsspelare vinner nickduellen och nickar mot mål från nära håll men Anders Ohlsson avvärjer. I den 9:e minuten får ÖT Smygehuk en frispark en bit in på Rydsgårds planhalva. Oliver Wilson slår in den och Adam Norén når högst och nickar precis utanför krysset. Sen är det mycket ställningskrig där ÖT Smygehuk försöker rulla boll medan hemmalaget med all rätt satsar mest på fasta situationer. I den 36:e minuten slår Oliver Wilson en fin genomskärare till Johan Hellström som kommer ensam med målvakten men målvakten räddar Johans avslut. Johan får ett nytt läge och skjuter via en täckande back ut till hörna. Första halvlek slutar mållös. En halvlek som varit jämn men fördel spelmässigt för ÖT Smygehuk. Det var ett härligt go i omklädningsrummet i paus och vi kände att vi kan vinna detta. Bara forsätta vara vaksamma på deras fasta och sen försöka skapa några chanser själva. Direkt i andra halvlek slår Rydsgård ett inlägg där man nickar mot mål men Anders Ohlsson räddar ut till hörna. I den 46:e minuten lyfts hörnan in mot bortre stolpen där en Rydsgårdsspelare smart nickar tillbaka mot den första stolpen där en ensam Rydsgårdsspelare enkelt kan nicka in 1-0 från nära håll. Kalldusch. Rydsgård får en boost av ledningsmålet och ett litet tryck på oss nu och matar in inlägg i vårt straffområde som vårt försvar har stora problem med de tunga Rydsgårdsspelarna men vi lyckas ändå avvärja. I den 63:e minuten tar Sebastian Kristensson sig in i straffområdet från högerkanten men blir nertacklad. Domaren blåser, Sebastian ligger 2-3 meter inne i straffområdet men domaren är säker på sin sak och ger oss frispark på linjen. Osade straffspark lång väg men svårt att vara 100% säker. I den 75:e minuten kontrar Rydsgård snabbt och kommer fri med Anders Ohlsson och rundar honom men skottet går i ribban och över. I samma minut får Rydsgård en ny hörna som vårt försvar vinner men vi får inte undan bollen utan en fri Rydsgårdsspelare kan från straffpunkten skjuta med en liten snedträff och bollen går i mål till 2-0. I den 77:e minuten byts Gustav Lindquist ut och in kommer Vasko Mitrovic. I den 79:e minuten får Rydsgård frispark från 25-30 meter. De skjuter en ganska dålig frispark nere vid marken som styrs på Vasko Mitrovic och ställer Anders Ohlsson i målet till 3-0. Nu byts en slutkörd Sebastian Lindahl ut och in kommer Gustav Lindquist igen. I den 88:e minuten slår Oliver Wilson en fin crossboll till Johan Hellström som elgant tar ner och vänder in i banan och avslossar ett skott mot bortre stolpen men bollen hade gått utanför men tar istället en oförberedd Vasko Mitrovic i pannan och målvakten kan rädda. Nära där igen. Matchen slutar 3-0 till serieledarna, ett resultat som kanske inte var helt rättvist men fotboll handlar om att göra mål och det var Rydsgård bäst på den här kvällen. Lagen bakom oss, Svedala och FC Trelleborg vann sina matcher och tajtar till det kring kvalstrecket. ÖT Smygehuk har nu 4 poäng ner till Svedala. I nästa match väntar Lunnarps BK på fredagen den 29:e augusti klockan 18:15 på Smygehamns IP.